Siirry sisältöön

YleX Aamu lähtee liikkeelle tärkeän asian hyväksi ja kerää rahaa yhdessä Mieli ry:n kanssa lasten- ja nuorten mielenterveystyöhön 9.–15.4.2024.

Keräys huipentuu perjantaina 12. huhtikuuta klo 6.30–17.00 tien päältä tehtävään suoraan lähetykseen, kun YleX Aamun juontajat Poikelus, Pehkonen ja Parikka eli PPP ottavat karavaanin alleen.
Teksti kuvassa: PPP karavaani kulkee, koti, uskonto ja isänmaa -kiertue 2024. Kuvassa juontajat Poikelus, Pehkonen ja Parikka.

PPP:n kuuntelijat ovat saaneet ehdottaa paikkoja ja tekemistä matkan varrelle, mutta mihin mennään ja mitä tehdään, selviää seuraamalla lähetystä.

”Perjantaina on luvassa yllätysten päivä, jonka aikana kerätään rahaa tärkeään kohteeseen ja lisätään tietoisuutta mielenterveyteen liittyvistä teemoista. Odotan innolla, mihin kaikkialle kuulijoiden ehdotukset PPP-kolmikon vievät. Viime vuosina lisääntynyt nuorten pahoinvointi on erittäin huolestuttavaa. Meille on tärkeää, että voimme nuorille suunnattuna mediana olla mukana tietoisuuden lisäämisessä sekä keräämässä varoja mielenterveyden edistämiseen ja nuorten auttamiseen”, kertoo YleX:n vastaava tuottaja Roberto Rodriguez.

Kampanjan järjestökumppanina on Mieli ry, jonka tehtävänä on edistää mielenterveyttä, tarjota kriisiapua ja ennaltaehkäistä mielenterveyden ongelmia. Mieli ry:n Lapset ja nuoret -osaston ja Sekasin Kollektiivin johtaja Satu Raappanan mukaan nuorten pahoinvointi on viime vuosina voimakkaasti lisääntynyt ja apua on vaikea saada, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että Sekasin-chattiin tulee päivittäin satoja yhteydenottoja.

”Viime viikolla yhteydenottojen määrä oli moninkertainen. Lasten ja nuorten mielenterveys nousee aina isoksi keskustelunaiheeksi kriisitilanteissa, mutta sen pitäisi olla asia, jonka eteen tehdään laajasti töitä joka päivä. Nuorten avuntarpeeseen pitää pystyä vastaamaan nopeasti. Samalla pitäisi päästä siihen, että mielenterveys on lapsille ja nuorille voimavara, joka tukee ja vahvistaa heitä nyt ja aikuisena”, kertoo Raappana.

Yle kertoi tammikuussa uudistavansa hyväntekeväisyyteen tähtäävät sisältönsä vuoden 2024 aikana. YleX Aamun Karavaani kulkee on Ylen vuoden ensimmäinen hyväntekeväisyyteen tähtäävä sisältö. Kuluvalle vuodelle on luvassa sekä uusia avauksia että tuttu Hyvä joulumieli -kampanja. Uudesta kokonaisuudesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Karavaani kulkee -lähetys Yle Areenassa ja YleX:n taajuuksilla 12. huhtikuuta klo 6.30–17.00.


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: