Kuule ja näe minut

Kuule ja näe minut -esite muistuttaa aikuisia pienistä arjen kohtaamisista, jotka ovat lapselle tärkeitä. Esite on suunnattu huoltajille ja lasten kanssa toimiville ja se löytyy suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä monikielisenä versiona (suomi, venäjä, somali, arabia ja kurdisorani).

Tilaa 20 kpl (14 e) esitteitä tästä.

Tilaa 250 kpl esitteitä (86 e) tästä.

Ideoita

Ajatuksia kotiväen kulkureitillä

Laitetaan Kuule ja näe minut -esite esille varhaiskasvatuksessa tai koulussa kotiväen kulkureitin varrelle. Yksi sivu ja toivomus kerrallaan tai vaikka kaikki yhdellä kertaa!

Ajatuksia pöytäryhmissä

Otetaan Kuule ja näe minut -esite pienryhmien keskustelun pohjaksi vanhempainiltaan. Järjestetään kotiväki pöytäryhmiin ja jaetaan kullekin pöytäryhmälle oma esitteensä. Pyydetään kutakin keskustelijaa valitsemaan yhden toivomuksen, joka tänään erityisesti kolahti tai herätti ajatuksia. Millaista kohtaamista kotona tavoitellaan? Mitä toivoisin lapsen kohtaamiselta varhaiskasvatuksessa tai koulussa? Keskustellaan valinnoista pöytäryhmissä. Lopuksi voidaan nimetä esitteen pohjalta oma vahvuus lapsen kohtaamisessa. Puretaan keskustelu kaikki yhdessä.

Vasu-keskustelun virittäjä

Otetaan Kuule ja näe minut -esite esille vasu-keskustelun aikana. Pyydetään vanhempaa valitsemaan toivomus, joka herätti eniten ajatuksia liittyen lapsen kohtaamiseen kotona tai varhaiskasvatuksessa, ja keskustellaan siitä.

Toivomuskyltit

Kuule ja näe minut -esite voi toimia myös varhaiskasvatuksen ammattilaisten muistilistana hyvään lapsen kohtaamiseen. Esitteestä voi laittaa esiin kahvihuoneeseen yhden toivomuksen kerrallaan viikkokohtaiseksi tavoitteeksi tai toivomuksia voi kiinnittää muistutuskylteiksi eri puolille päiväkotia.

Teematyöskentely

Esitteen kymmenestä toivomuksesta saadaan teema kymmenelle viikolle. Hassuttelun viikko, kuulumisten kysymisen viikko, kannustamisen ja kehun viikko… Ideoidaan teeman mukaista toimintaa: leikitään aiheen mukaisia leikkejä ja piirretään siitä, mitä toivomus tuo lapselle mieleen. Teetetään aiheesta myös kotitehtävä.

 

Lataa

Yhteystiedot

Arja Taipale
Asiantuntija, Mielenterveyden edistäminen neuvolassa

+358 40 574 7643Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki