Millainen selviytyjä olen?

Millainen selviytyjä olen? -juliste auttaa pohtimaan omia selviytymiskeinoja elämään kuuluvissa huolissa ja murheissa tai kriiseissä. Ajatuksena on, että omia selviytymiskeinoja voi ja kannattaa aina vahvistaa.

Olisi hyvä, että itse kullakin löytyisi omasta työkalupakista useita erilaisia selviytymiskeinoja. Niitä on luokiteltu patsaiden kuvaamiin fysiologisiin, luoviin, sosiaalisiin, älyllisiin, tunteellisiin ja henkisiin keinoihin. Jos tyypillisesti aina lähtee lenkille ongelmien ilmaantuessa ja jonain päivänä onkin jalka paketissa, niin on hyvä osata siinä tilanteessa ottaa jokin toinen keino käyttöön vaikkapa kilauttaa kaverille tai purkaa huolia kirjoittamalla. Joskus on hyvä myös kokeilla sellaisia selviytymiskeinoja, joita ei ole ennen tullut ajatelleeksikaan. Mitä enemmän meillä on selviytymiskeinoja, sitä paremmin varusteltuja olemme selviämään monenlaisista eteen tulevista ongelmista ja kriiseistä. Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää keskustella selviytymisen keinoista, miettiä keinoja palautua ja harjoitella niitä. Tämä vahvistaa heidän voimavaroja ja mielenterveyden taitoja. Juliste on saatavilla koossa 50x70 cm.

HINTA JA TILAUSOHJE:

Yksi julistelähetys maksaa 7,50 euroa / enintään 15 julistetta. Yli 15 julisteen lähetys maksaa 15 e ja yli 30 julisteen lähetys 22,50 e jne. Lähetä julisteiden nimet, kappalemäärät, tilauksen toimitus- ja laskutusosoite sekä tilaajan puhelinnumero osoitteeseen tilaukset@mieli.fi. Mielenterveyden edistämisen uuteen julistesettiin kuuluvat Mielenterveyden käsi, Tunteiden vuoristorata, Turvaverkko ja Selviytyjän patsas. Julisteita voi myös noutaa maksutta Länsi-Pasilan toimistoltamme.

Lataa
Materiaalin yhteyshenkilö: 
Elina Marjamäki