Millainen selviytyjä olen?

Millainen selviytyjä olen? -juliste auttaa pohtimaan omia selviytymiskeinoja elämään kuuluvissa huolissa ja murheissa tai kriiseissä. Ajatuksena on, että omia selviytymiskeinoja voi ja kannattaa aina vahvistaa.

Olisi hyvä, että itse kullakin löytyisi omasta työkalupakista useita erilaisia selviytymiskeinoja. Niitä on luokiteltu patsaiden kuvaamiin fysiologisiin, luoviin, sosiaalisiin, älyllisiin, tunteellisiin ja henkisiin keinoihin. Jos tyypillisesti aina lähtee lenkille ongelmien ilmaantuessa ja jonain päivänä onkin jalka paketissa, niin on hyvä osata siinä tilanteessa ottaa jokin toinen keino käyttöön vaikkapa kilauttaa kaverille tai purkaa huolia kirjoittamalla. Joskus on hyvä myös kokeilla sellaisia selviytymiskeinoja, joita ei ole ennen tullut ajatelleeksikaan. Mitä enemmän meillä on selviytymiskeinoja, sitä paremmin varusteltuja olemme selviämään monenlaisista eteen tulevista ongelmista ja kriiseistä. Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää keskustella selviytymisen keinoista, miettiä keinoja palautua ja harjoitella niitä. Tämä vahvistaa heidän voimavaroja ja mielenterveyden taitoja.

Juliste on saatavilla koossa 50x70 cm. Julisteemme ovat maksuttomia. Kustannussyistä emme kuitenkaan lähetä yhtä yksittäistä julistetta vaan mieluummin niin, että tilataan useampi juliste (maximissaan yhteensä 15 maksutta) jaettavaksi paikkakunnan tai koulun useammalle toimijalle. Voit toki tilata myös vähemmän kuin 15 julistetta, mutta mieluummin enemmän kuin yksi. Mielenterveyden edistämisen uuteen julistesettiin kuuluvat myös Tunteiden vuoristorata, Mielenterveyden käsi ja Turvaverkko. Julisteita voi myös noutaa Länsi-Pasilan toimistoltamme.

TILAUSOHJE:

Lähetä julisteiden nimet ja kappalemäärät ja tilauksen toimitusosoite sekä tilaajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite osoitteeseen: sulevi.pekkarinen@mieli.fi

Yhteensä yli 15 julisteen tilauksesta laskutamme postikulut 7,5 euroa per 15 julistetta. Toisin sanoen 15 julistetta lähetämme maksutta ja siitä yli menevistä julisteista laskutamme postikulut 7,5 euroa/15 julistetta.Tällöin tilaus lähetetään osoitteeseen: tilaukset@mieli.fi

Lataa
Materiaalin yhteyshenkilö: 
Elina Marjamäki