Selviytyjän purjeet varhaiskasvatukseen ja neuvolaan

Selviytyjän purjeet kuvaa elämään liittyvien eri kokoisten huolten kohtaamista. Jokainen joutuu joskus elämässään kohtaamaan pettymyksiä ja suruja ja siksi onkin tärkeää pohtia millaisia voimavaroja vastoinkäymisiä kohdattaessa on itsellä olemassa. Selviytymiskeinoja on erilaisia ja mitä enemmän niitä on, sitä helpompi on selvitä suuristakin huolista. On tärkeää, että lapsen huolta kuunnellaan. Keskustellaan lapsen kanssa erilaisista selviytymiskeinoista. Miten kohtaat lapsen, jolla on huolia? Miten tuet hänen voimavarojaan?

Selviytyjän purjeet -työvälineen taustalla on ideoita ja ehdotuksia keskusteluihin lasten, vanhempien ja työyhteisön kesken sekä muutamia aiheeseen liittyviä harjoituksia. Voit tulostaa ja laminoida itsellesi kaksipuoleisen työvälineen alla olevan linkin kautta.

Katso myös muuta materiaalia varhaiskasvatukseen ja neuvolaan

HINTA JA TILAUSOHJE

Yksi julistelähetys maksaa 10 euroa / enintään 15 julistetta. Yli 15 julisteen lähetys maksaa 20 e ja yli 30 julisteen lähetys 30 e jne. Lähetä julisteiden nimet, kappalemäärät, tilauksen toimitus- ja laskutusosoite sekä tilaajan puhelinnumero osoitteeseen tilaukset@mieli.fi. Mielenterveyden edistämisen varhaiskasvatuksen julistesettiin kuuluvat Selviytyjän purjeet -julisteen lisäksi myös Mielenterveyden käsi, Tunteiden maailmanpyörä, Hyvinvoinnin hyrrä, Yhdessäoloa ja Turvalliset aikuiset.

Lataa
Tekijätiedot: 
Turvallisin mielin -hanke
Julkaisupäivä: 
2014

Yhteystiedot

Riikka Nurmi
Asiantuntijakoordinaattori
Mielenterveyden edistäminen varhaiskasvatuksessa ja koulussa

+358 40 678 7392Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki