Siirry sisältöön

Hyvinvoinnin hyrrä -juliste neuvolaan ja varhaiskasvatukseen

Hyvinvoinnin hyrrä -juliste auttaa aikuisia tunnistamaan lapsen hyvinvointia vahvistavia tekijöitä.
Julkaisuvuosi:
2014
Koko:
50 x 70 cm

Lapsi tarvitsee aikuisen kohtaamista, läsnäoloa ja rakkautta. Hyvinvoinnin hyrrä -juliste auttaa aikuisia tunnistamaan lapsen hyvinvointia vahvistavia tekijöitä. Hyrrän keskellä on omaan tahtiinsa kehittyvä, vielä keskeneräinen lapsi. Hyrrässä on kahdeksan siipeä, joista kukin kuvaa yhtä lapsen hyvinvointia vahvistavaa tekijää. Tekijöistä osa liittyy lapsen omiin taitoihin, osa aikuisen toimintaan ja osa arjen tilanteisiin.

Hyvinvoinnin hyrrä -juliste soveltuu käytettäväksi neuvolassa, varhaiskasvatuksessa ja perhetyössä yhdessä lasten ja vanhempien kanssa. Juliste soveltuu myös ammattilaisen oman toimintatavan tarkasteluun sekä työyhteisön yhteisiin keskusteluihin.

Lataa

Tuloste on kaksipuoleinen ja sisältää käyttövinkkejä neuvolaan, varhaiskasvatukseen ja perhetyöhön.

Osta verkkokaupasta

Voit tilata Hyvinvoinnin hyrrä -julisteen 12 kappaleen pakettina tai osana neuvolan ja varhaiskasvatuksen julistesettiä, johon kuuluu 7 erilaista julistetta: Mielenterveyden käsi, Tunteiden maailmanpyörä, Yhdessä oloa, Turvalliset aikuiset, Selviytyjän purjeet, Hyvinvoinnin hyrrä, Hyvän mielen vanhemmuus. Julistesetti sisältää kaksi kpl kutakin julistetta eli yhteensä 14 kpl.

Hyvinvoinnin hyrrä -työväline auttaa aikuisia tunnistamaan lapsen mielen hyvinvointia vahvistavia tekijöi­tä. Hyrrän keskellä kehittyvä lapsi muistuttaa meitä aikuisia siitä, että lapsella on oikeus olla keskeneräinen ja opetteleva. Hän tarvitsee aikuisen kohtaamista, läsnäoloa ja rakkautta. Ota Hyvinvoinnin hyrrä -juliste yhteisen keskustelun pohjaksi.

Keskusteluihin vanhemman kanssa

Mitkä tekijät vaikuttavat kehittyvän lapsen hyvinvointiin? Millaisia tarpeita lapsella on juuri nyt? Miten hyvinvointia vahvistavat tekijät näyttäytyvät perheen arjessa? Mitä lapsi tarvitsee vanhemmalta? Millainen on riittävän hyvä vanhempi?

Keskusteluihin perhevalmennuksessa ja ryhmäneuvolassa

Millaisia tarpeita lapsella on eri ikävaiheissa? Mitä kehittyvän lapsen mielen hyvinvointiin kuuluu? Miten vanhempi voi tukea lapsen mielen hyvinvointia? Millainen on riittävän hyvä vanhempi?

Ryhmäkeskusteluissa voi käyttää Hyvinvoinnin hyrrä -julisteen lisäksi Turvallisin mielin vanhemmaksi -kortteja tai Kuule ja näe minut -esitettä.

Työyhteisön yhteisiin keskusteluihin

Keskustelkaa, miten käyttäisitte Hyvinvoinnin hyrrä -julistetta työssänne. Miten kohtaatte lapsen ja perheen? Miten otatte asioita puheeksi perheiden kanssa? Miten huomioitte perheiden yksilölliset tarpeet?

Hyvinvoinnin hyrrä -työväline auttaa aikuisia tunnistamaan lapsen mielen hyvinvointia vahvistavia tekijöi­tä. Hyrrän keskellä kehittyvä lapsi muistuttaa meitä aikuisia siitä, että lapsella on oikeus olla keskeneräinen ja opetteleva. Hän tarvitsee aikuisen kohtaamista, läsnäoloa ja rakkautta.

Tehtäviä työyhteisöille

Keskustelkaa,

miten käyttäisitte Mielen hyvinvoinnin hyrrää työssänne?

miten päiväkodissanne toteutuvat hyrrän osa-alueet päivittäisessä työssä lasten kanssa?

miten päiväkodissanne toteutuvat hyrrän osa-alueet vuosisuunnitelmassa?

Suunnitelkaa,

miten sijoittaisitte Hyvinvoinnin hyrrän osa-alueita yksikkönne vuosisuunnitelmaan?

mitä teemoja haluaisitte nostaa esille oman yksikkönne työssä tulevan vuoden aikana?

Lisää aiheesta

Sivua muokattu 18.1.2023


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: