Maailman mielenterveyspäivä 2019: Vihreää valoa!

Kysy maailman tärkein kysymys: Mitä kuuluu?

Maailman mielenterveyspäivän 10.10.2019 kansainvälinen teemana on tänä vuonna itsemurhien ehkäisy. Suomessa puhumme yleisesti mielenterveyden merkityksestä elämän iloissa ja suruissa: välittämisestä ja puheeksi ottamisesta. Jatkamme näin teemallisesti itsemurhien ehkäisypäivän kampanjaa ja kysymme maailman tärkeimmän kysymyksen: Mitä kuuluu?

Maailman mielenterveyspäivänä liputamme perinteisesti avoimemman keskustelukulttuurin puolesta ja haluamme vähentää mielenterveyteen edelleen liitettävää leimaantumista.

Näytämme ”vihreää valoa” elämälle ja haastamme valaisemaan rakennuksia, ikkunoita, muistomerkkejä jne. vihreällä. Voit myös pukeutua vihreään hyvän asian puolesta!

Helsingissä päivää vietetään Oodissa, jonka aulassa tarjotaan matalan kynnyksen keskusteluapua 10.10. klo 15-20. Iltapäivällä klo 15 Oodissa on myös paneeli nuorten mielenterveydestä ja keskustellaan siitä, kuinka hyvinvointia voitaisiin lisätä yhteiskunnassamme. Tervetuloa mukaan!

Lisäksi CupOfTherapyn taiteilija Matti Pikkujämsä ja psykoterapeutti Antti Ervasti piirtävät yhteistyössä yleisölle voimaeläimiä klo 18-20 ja kävijä saa mukaansa myös pienen valonlähteen pimeään syysiltaan.

Osallistu Maailman mielenterveyspäivään:

  1. Näytä vihreää valoa elämälle! Ja järjestä valaistus tai valaistuksia omalla paikkakunnallasi
  2. Pukeudu vihreään, koristaudu vihreällä! Jaa Vihreät valaistus- ja pukeutumis- tms. kuvasi Instagramissa ja FB:ssä tunnisteilla #vihreäävaloa #kymppikymppi #mitäkuuluu #mieli
  3. Tue MIELI ry:n mielenterveystyötä! Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä. Tekstaa MIELI numeroon 16499 (viestin hinta 10€)

Valaise vihreällä

Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 jälkeen valaistaan vihreällä rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Vihreällä valaisemisella on symbolinen merkitys stigmaa vastaan. Kun valaiset vihreällä, näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa diagnooseista riippumatta ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä. Jaa kuva vihreällä valaisemastasi kohteesta instagramissa #vihreäävaloa #kymppikymppi #mitäkuuluu

Tulosta juliste:

Maailman mielenterveyspäivän 2019 -julisteet suomeksi
Maailman mielenterveyspäivän 2019 -julisteet englanniksi
Maailman mielenterveyspäivän 2019 -juliste ruotsiksi
 

Käytä somekuvaa:

suomeksi 1
suomeksi2

englanniksi 1
englanniksi 2

ruotsiksi 1
ruotsiksi 2

Keräyslupa: RA/2017/1140 voimassa 1.1.2018 - 31.12.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Yhteystiedot

Jutta Kajander
Viestinnän asiantuntija
MIELI ry:n ja palvelujen markkinointiviestintä, Mielinauha-keräys

+358 40 801 4429Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki