Maailman mielenterveyspäivä 2020: Vihreää valoa kuuntelemiselle

10.10.2020 Vihreää valoa kuuntelemiselle! Ketä sinä voisit kuunnella?

Maailman mielenterveyspäivää vietetään jälleen 10.10. Tämän vuoden teemana on kuunteleminen, koska se, miten tulemme kohdatuiksi, vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiimme.

Jokainen ansaitsee tulla kuulluksi. Jokaisessa kohtaamisessa – niin perheessä, opinnoissa, työpaikalla, harrastuksissa kuin terveydenhuollossakin. Kuuntelemalla aidosti voimme jokainen vaikuttaa toistemme elämään ja olla mukana rakentamassa yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa.

Näytämme ”vihreää valoa” kuuntelemiselle ja kannustamme jokaista aitoihin läsnäoleviin kohtaamisiin jokapäiväisissäkin tilanteissa. Haastamme näyttämään vihreää valoa myös konkreettisesti: valaisemalla rakennuksia, ikkunoita, muistomerkkejä jne. vihreällä. Voit myös pukeutua vihreään hyvän asian puolesta!

Osallistu Maailman mielenterveyspäivän kampanjaan:

  1. Pysähdy kohtaamaan ihmisiä jokapäiväisissä kohtaamistilanteissa. Ole läsnä ja kuuntele aidosti. Kuinka monen elämää voit rikastaa arvostavalla kohtaamisella?
  2. Näytä vihreää valoa kuuntelemiselle! Ja järjestä valaistus tai valaistuksia omalla paikkakunnallasi
  3. Pukeudu vihreään, koristaudu vihreällä! Jaa Vihreät valaistus- ja pukeutumis- tms. kuvasi Instagramissa ja FB:ssä tunnisteilla #vihreäävaloa #ketävoisitkuunnella #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä
  4. Jaa kampanjaviestejämme somessa 5.-10.10.
  5. Ota vastaan haaste kuuntelemisen taidossa kehittymisessä. Harjoituksia tulossa tälle sivustolle.
  6. Tue MIELI ry:n mielenterveystyötä! Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä. Tekstaa MIELI numeroon 16499 (viestin hinta 10€).

Valaise vihreällä

Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 jälkeen valaistaan vihreällä rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Vihreällä valaisemisella on symbolinen merkitys stigmaa vastaan. Kun valaiset vihreällä, näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä. Jaa kuva vihreällä valaisemastasi kohteesta instagramissa #vihreäävaloa #ketävoisitkuunnella #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä

Viime vuonna Instagramissa julkaistiin #vihreäävaloa-tunnisteella yli 1000 julkaistua. Onnistuisimmeko tänä vuonna tekemään uuden ennätyksen?

Osallistukaa yhteisönä ja viestikää kuuntelemisen tärkeydestä

Liittykää mukaan kampanjakumppaniksi ja -viestijäksi. Olette mukana viestimässä kuuntelemisen ja kuulluksi tulemisen tärkeydestä. Tarjoamme valmista viestintämateriaalia sekä vinkkejä ja osallistavia harjoituksia kuuntelemisen teemaan liittyen. Ilmoita yhteystietonne täällä tai ota yhteyttä!

 

Yhteystiedot

Katja Müller
Suunnittelija, markkinointi- ja digiviestintä
Kansalaistoiminnot

+358 40 667 1415Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki