Maailman mielenterveyspäivä 2020: Vihreää valoa kuuntelemiselle

Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2020 Vihreää valoa kuuntelemiselle!

Maailman mielenterveyspäivää vietetään jälleen 10.10. Tämän vuoden teemana on kuunteleminen, koska se, miten tulemme kohdatuiksi, vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiimme. Näytämme ”vihreää valoa” kuuntelemiselle ja kannustamme jokaista aitoihin läsnäoleviin kohtaamisiin.

Ketä Sinä voisit kuunnella?

Näin osallistut kampanjaan:

  1. Pysähdy kohtaamaan ihmisiä jokapäiväisissä kohtaamistilanteissa. Ole läsnä ja kuuntele aidosti. Kuinka monen elämää voit rikastaa arvostavalla kohtaamisella?
  2. Järjestä vihreäsävyinen valaistus tai valaistuksia omalla paikkakunnallasi 10.10. klo 18. Voit myös pukeutua tai koristautua vihreään kampanjan aikana! Jaa vihreät kuvasi Instagramissa ja FB:ssä tunnisteilla #vihreäävaloa #ketävoisitkuunnella #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä Julkaisemalla kuvan tunnuksella #vihreäävaloa 5.-11.10. osallistut Bookbeat -ääni- ja e-kirjapalvelun lahjakorttien arvontaan.
  3. Jaa kampanjaviestejämme somessa 5.-10.10.
  4. Kehitä kuuntelemisen taitoa. Tutustu ja ota käyttöön tälle sivustolle koottavat kampanjamateriaalit ja sisällöt.
  5. Tue MIELI ry:n mielenterveystyötä! Lahjoita 10 euroa 10.10. Maailman mielenterveyspäivänä. Tekstaa MIELI numeroon 16499 (viestin hinta 10€).

Liitä yhteisösi mukaan viestimään kuuntelemisen tärkeydestä

Lähtekää koko yhteisönne voimin mukaan Vihreää valoa kuuntelemiselle -kampanjaan! Ilmoita yhteystietonne täällä. Osallistumalla saatte käyttöönne valmiita viestintämateriaaleja. Tarjoamme myös vinkkejä hyödyllisistä materiaaleista kuuntelemiseen ja kuuntelijana kehittymiseen yksilöille ja yhteisöille sekä mm. nuorten parissa toimiville ammattilaisille.
Lataa kampanjakutsu (PDF)
Invitation letter (PDF)
Inbjudningsbrev (PDF)

Valaise vihreällä 10.10. klo 18 ja osallistu arvontaan

Maailman mielenterveyspäivän 10.10. iltana klo 18 jälkeen valaistaan vihreällä valolla rakennuksia, ikkunoita tai vaikkapa itselle tärkeitä esineitä. Näytät kaikille tasa-arvoisesti vihreää valoa ja olet mukana edistämässä avoimempaa keskusteluympäristöä.

Jaa kuva vihreällä valaisemastasi kohteesta Instagramissa tunnisteilla: #vihreäävaloa #ketävoisitkuunnella #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä

Arvomme 5.-11.10. #vihreäävaloa-tunnisteella kuvan julkaisseiden kesken lahjakortteja Bookbeat -ääni- ja e-kirjapalveluun (Palkintona 1 kpl 3 kk ja 2 kpl 1 kk lahjakortteja).

Viime vuonna Instagramissa julkaistiin #vihreäävaloa-tunnisteella yli 1000 julkaistua. Onnistuisimmeko tänä vuonna tekemään uuden ennätyksen?

Jokainen ansaitsee tulla kuulluksi. Jokaisessa kohtaamisessa – niin perheessä, opinnoissa, työpaikalla, harrastuksissa kuin terveydenhuollossakin. Kuuntelemalla aidosti voimme jokainen vaikuttaa toistemme elämään ja olla mukana rakentamassa yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa. Kiitos kun olet mukana!

Yhteystiedot

Katja Müller
Suunnittelija, markkinointi- ja digiviestintä
Kansalaistoiminnot

+358 40 667 1415Maistraatinportti 4 A, 7. krs, 00240 Helsinki