Mindfulness-animaatioseikkailu lapsille verkossa

Uutiset

Suomen Mielenterveysseuran lasten ja nuorten tiimi on tuottanut lapsille suunnatun kehon ja mielen animaatioharjoituksen verkossa. Taran tarina on tarkoitettu varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille lapsille.

– Arjen kiireet aiheuttavat stressireaktioita myös lapsille. Pysähtyminen ja rauhoittuminen ovat tärkeitä taitoja, joita tulisi harjoitella oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Säännölliset rauhoittumisen ja läsnäolon harjoitukset muovaavat aivoja ja vahvistavat myönteistä ajattelua sekä tunteiden hallintaa, psykologi ja digitaalisen kehittämisen asiantuntija Maarit Lassander sanoo.

Taran tarina -animaatioharjoitus tutustuttaa lapset toiminnan kautta mielen ja kehon vahvuuksiin, joita jokainen harjoitella. Toiminnallisessa ja vuorovaikutteisessa animaatioseikkailussa lapset seikkailevat Taran kanssa viidakossa ja kohtaavat eläimiä. Eläinten asentoja Taran kanssa matkimalla lapset rauhoittuvat, keskittyvät, venyttelevät ja voimailevat.

”Haluatko sinä olla vahva. Harjoitellaan sankariasentoa yhdessä. Tee perässä.”

-Tara-

Noin kahdentoista minuutin harjoitus on hyvä tauon paikka kouluun, päiväkotiin tai kotiin. Harjoitusten tekemiseen tarvitaan vain vähän tilaa liikkua ja pehmeä alusta. Liikkeet ovat helppoja, rytmi ja viidakkohenkinen musiikki auttavat keskittymään ja lapsenääninen Tara johdattaa ajatukset viidakkoon.

Katso Taran tarina

Tietoisuustaitojen hyödyt

  • rauha ja tyytyväisyys
  • lämpö, hyväksyntä ja aitous
  • läsnäolon ja kuuntelemisen taidot
  • toisen tunnetilojen ja tarpeiden aistiminen
  • tietoisemmat valinnat vaikeissakin tilanteissa
  • parempi jaksaminen

Taran tarina 2017 (12  min 31 s)

ohjaus: Vialex Motion Lab,
tuotanto: Suomen Mielenterveysseura,
animaatio: Alexey Kirichenko ja Vialex Motion Lab,
konsepti: Victoria Kovalenko ja Victoria Glukhovetskaja
tarina: Victoria Glukhovetskaja, Natalia Raskopa ja Victoria Kovalenko
Taran ääni: Julianna Lehtovuori
äänisuunnittelu: Vialex Motion Lab

 

Takaisin