Siirry sisältöön

Mielenterveyttä voidaan edistää hyvin arkisin tavoin: koulussa harjoitellaan elämässä tarvittavia taitoja, kuten taitoa tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä yhdessäolon taitoja. Arvostava ja kiireetön kohtaaminen, myönteinen palaute ja osallistaminen ovat keskeisiä arjen tapoja lisätä mielen hyvinvointia yhteisössä.

Vahvistus siihen, että juurikin panostaminen mielen hyvinvointiin on tärkeää ja siitä hyötyvät kaikki. Oppiminen helpottuu kun on hyvä olla. Tärkeää että mielenterveyttä tukevista asioista puhutaan kouluissa lasten ja aikuisten keskuudessa.

Mielenterveystaitoja yläkouluun

Hyvän mielen koulu -koulutus perehdyttää perusopetuksen opetussuunnitelman mielenterveyssisältöihin ja antaa välineitä mielenterveyden edistämiseen ja mielenterveystaitojen opettamiseen yläkoulussa ja yhtenäiskoulussa. Mielenterveyttä voidaan edistää hyvin arkisin tavoin, koulussa harjoitellaan elämässä tarvittavia taitoja, kuten taitoa tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä yhdessäolon taitoja. Arvostava ja kiireetön kohtaaminen, myönteinen palaute ja osallistaminen ovat keskeisiä arjen tapoja lisätä mielen hyvinvointia yhteisössä. Koulutus tarjoaa myös käytäntöjä yhteisölliseen oppilashuoltoon.

Koulutuksen osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuasi:

  • tiedät mitä mielenterveys ja sen edistäminen tarkoittavat

  • ymmärrät, miten mielenterveyden edistäminen vaikuttaa hyvinvointiin

  • osaat käyttää saamiansa työkaluja mielenterveyden edistämiseen yläkoulun tai yhtenäiskoulun arjessa.

Koulutuksen sisältö

  • Oppilaiden mielenterveyden vahvistaminen koulussa

  • Mitä mielenterveystaidot ovat

  • Mielenterveystaitojen systemaattinen opettaminen

  • Tunne-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitojen opettaminen

  • Nuoren kohtaaminen

  • Selviytymiskeinot

Tilaa koulutus omalle työyhteisöllesi

Järjestämme Hyvän mielen koulu -koulutuksia tilauksesta lähi- ja etäkoulutuksina. Lähikoulutusten hintaan lisätään kouluttajan mahdolliset matka- ja majoituskulut.

Vuonna 2022 Hyvän mielen koulu -koulutus on maksuton kouluille ja kunnille ja osallistujat saavat maksuttomasti Hyvän mielen koulu-käsikirjan (1 kpl / osallistuja) ja Mielenterveys voimaksi -kuvakortit (1 kpl / 4 osallistujaa). Yhtenäiskouluille osallistujat saavat valita joko alakoulun ja yläkoulun materiaalin.

Koulutusvaihtoehdot ja hinnat

ToteutustapaRyhmän kokoHinta
Lähikoulutus 3 hmax 35 henkilöä650 €
36 – 70 henkilöä1000 €
71 – 100 henkilöä1250 €
Lähikoulutus 6hmax 35 henkilöä1300 €
36 – 70 henkilöä2000 €
71 – 100 henkilöä2500 €
Verkkokoulutus 2 hOsallistujamäärää ei rajoitettu450 €

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Tuomas Katila

Koulutuskoordinaattori, Varhaiskasvatus- ja koulutyön yksikkö

+358 40 627 6561

etunimi.sukunimi@mieli.fi

Tilaa lasten ja nuorten uutiskirje!


Tutustu aineistoon

Hyvän mielen koulu -käsikirja

Hyvän mielen koulu -käsikirja tarjoaa yläkoulun henkilöstölle tietoa ja innostavia välineitä niin oppitunnille kuin yhteisöllisen …

Mielenterveyden käsi -juliste. Kun pidämme huolta arjen rytmistä, unesta ja levosta, ravinnosta, liikkumisesta, ihmissuhteista, harrastuksista ja luovuudesta pidämme samalla huolta mielen hyvinvoinnistamme.

Mielenterveyden käsi -juliste

Mielenterveyden käsi -juliste toimii keskustelun herättäjänä ja muistuttaa, miten voimme arkisilla valinnoillamme vaikuttaa mielenterveyteemme.