Siirry sisältöön

Mielenterveys koko perheen voimavarana

Hyvän mielen perhe -koulutuksessa perehdytään lapsiperheiden mielenterveyden edistämiseen neuvolassa. Mitkä tekijät vaikuttavat mielenterveyteen? Mitä mielenterveystaitoja arjessa tarvitaan? Miten mielenterveyttä tuetaan neuvolassa? Koulutus tarjoaa neuvolaterveydenhoitajille tietoa sekä käytännönläheisiä vinkkejä mielenterveyden edistämistyöhön. Mielenterveyttä tarkastellaan voimavarana koko perheen näkökulmasta, sillä pienten lasten mielenterveyden edistäminen toteutuu pitkälti vanhempien kautta. Perusta läpi elämän kantavalle mielenterveydelle luodaan lapsuudessa.

Koulutuksen sisältö

 • mielenterveys ja sen vahvistaminen

 • tunnetaidot lapsiperheessä

 • vanhemmuustaidot ja vanhemmuuden tukeminen

 • vanhemman uupuminen

 • stressi ja sen ehkäisy perheessä

 • tasapainoinen arki ja arjen valintoihin vaikuttavat tekijät

Koulutuksen osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osaat

 • määritellä käsitteen mielenterveys voimavaralähtöisesti

 • tunnistaa erilaisia mielenterveyteen vaikuttavia suoja- ja riskitekijöitä

 • tukea asiakkaan vanhemmuutta

 • ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä asioita asiakastilanteissa

 • hyödyntää koulutuksessa käytettyjä materiaaleja asiakastilanteissa.

”Hyvän mielen perhe -koulutus saa ajattelemaan mielenterveyden tukemista neuvolassa laajemmin ja muistuttaa mieleen, että sille pitää varata enemmän aikaa.” – Koulutukseen osallistuneen kokemus

Tilaa koulutus oman hyvinvointialueen / kunnan neuvoloille

Hyvän mielen perhe -koulutusta toteutetaan tilauksesta sekä lähimuodossa että etänä.

Lähikoulutuksen kesto on 7,5 h. Etäkoulutus voidaan järjestää joko kokopäivän koulutuksena tai kahtena 3 h koulutuksena. Koulutusajankohta sovitaan tilaajan kanssa. Koulutusryhmän koko molemmissa koulutusmuodoissa on noin 10-20 henkeä.

Hyvän mielen perhe -koulutus on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen. Sekä lähi- että etäkoulutus sisältävät teoriaosioita ja pienryhmätyöskentelyä. Etäkoulutuksessa jokaisella osallistujalla tulee olla käytössä mikrofoni. Kameran käyttö ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa.

Hinnat vuonna 2024

Tilauksesta järjestettävän Hyvän mielen perhe -koulutuksen hinta lähimuodossa on 1 300 € + kouluttajan mahdolliset matka- ja majoituskulut. Koulutuksen hintaan sisältyy: mielenterveyden edistämisen julisteita, Kuule ja näe minut-esitteitä suomenkielisenä (20 kpl) ja monikielisenä (20 kpl) sekä Turvallisin mielin vanhemmaksi -kortit (8 pkt).

Etänä järjestettävän Hyvän mielen perhe -koulutuksen hinta on 1 000 €. Etäkoulutuksen hintaan ei sisälly materiaaleja, yllä mainitut materiaalit on kuitenkin mahdollista tilata erikseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Arja Taipale

Asiantuntija, Mielenterveyden ensiapu
+358 40 574 7643
etunimi.sukunimi@mieli.fi