Siirry sisältöön

Mielenterveys koko perheen voimavarana

Hyvän mielen perhe -koulutuksessa perehdytään lapsiperheiden mielenterveyden edistämiseen neuvolassa. Mitkä tekijät vaikuttavat mielenterveyteen? Mitä mielenterveystaitoja arjessa tarvitaan? Miten mielenterveyttä tuetaan neuvolassa? Koulutus tarjoaa neuvolaterveydenhoitajille tietoa sekä käytännönläheisiä vinkkejä mielenterveyden edistämistyöhön. Mielenterveyttä tarkastellaan voimavarana koko perheen näkökulmasta, sillä pienten lasten mielenterveyden edistäminen toteutuu pitkälti vanhempien kautta. Perusta läpi elämän kantavalle mielenterveydelle luodaan lapsuudessa.

Koulutuksen sisältö

 • mielenterveys ja sen vahvistaminen

 • tunnetaidot lapsiperheessä

 • vanhemmuustaidot ja vanhemmuuden tukeminen

 • vanhemman uupuminen

 • stressi ja sen ehkäisy perheessä

 • tasapainoinen arki ja arjen valintoihin vaikuttavat tekijät

Koulutuksen osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osaat

 • määritellä käsitteen mielenterveys voimavaralähtöisesti

 • tunnistaa erilaisia mielenterveyteen vaikuttavia suoja- ja riskitekijöitä

 • tukea asiakkaan vanhemmuutta

 • ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä asioita asiakastilanteissa

 • hyödyntää koulutuksessa käytettyjä materiaaleja asiakastilanteissa.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan webinaarikokonaisuutena (3 x 1,5 h) Microsoft Teams -ohjelmalla. Webinaarit ovat aina peräkkäisinä päivinä klo 13.00-14.30. (Huom. poikkeava aika 14.-16.6.2023 klo 9.00-10.30)

Webinaari on osallistava. Koulutukseen on suositeltavaa osallistua tietokoneella, jossa on ainakin mikrofonimahdollisuus. Kameran käyttö ei ole välttämätöntä.

Webinaarikokonaisuus on osallistujalle maksuton.

Ilmoittautuminen koulutukseen

Eri kuukausina järjestettävien koulutusten sisällöt ovat samat, ilmoittauduthan siis vain yhden kuukauden koulutuskokonaisuuteen. Mikäli saat ilmoittautumisen yhteydessä tiedon ryhmän täyttymisestä, ilmoittaudu vasta sitten toiseen koulutuskokonaisuuteen. Ilmoittautumisten perumiset: arja.taipale@mieli.fi .

Koulutuksiin otetaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimiosallistujamäärä 8.

Maksuttomat webinaari keväällä 2023

 • 20.-22.3.
 • 12.-14.4.
 • 24.-26.5.
 • 14.-16.6. (Huom! klo 9.00-10.30)

Ilmoittautuminen koulutuksiin alla olevista linkeistä.

”Hyvän mielen perhe -koulutus saa ajattelemaan mielenterveyden tukemista neuvolassa laajemmin ja muistuttaa mieleen, että sille pitää varata enemmän aikaa.” – Koulutukseen osallistuneen kokemus

Tilaa koulutus oman kunnan neuvoloille

Hyvän mielen perhe -koulutusta toteutetaan sekä lähimuodossa että webinaarina.

Lähikoulutuksen kesto on 7,5 h. Webinaari voidaan järjestää joko kokopäivän koulutuksena tai kahtena 3 h koulutuksena. Koulutusajankohta sovitaan tilaajan kanssa. Koulutusryhmän koko molemmissa koulutusmuodoissa on noin 10-20 henkeä.

Hyvän mielen perhe -koulutus on vuorovaikutteinen. Sekä lähikoulutus että webinaari sisältää teoriaosioita ja pienryhmätyöskentelyä. Webinaareissa jokaisella osallistujalla tulee olla käytössä mikrofonimahdollisuus. Kameran käyttö ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa.

Lähikoulutuksiin sisältyy: Lapsen mieli -kirja, Turvallisin mielin vanhemmaksi -kuvakortit, Kuule ja näe minut -esitteitä sekä mielenterveyden edistämisen julisteita.

Tilauksesta järjestettävistä lähikoulutuksista veloitetaan kouluttajan mahdolliset matka- ja majoituskulut. Webinaarit ovat tilaajalle maksuttomia.

Tilaukset ja lisätiedot: arja.taipale@mieli.fi

Muut tilauskoulutukset ja luennot?

Kaipaisitteko neuvolaan muuta koulutusta tai luentoa mielenterveyteen liittyen? Ota rohkeasti yhteyttä, pohditaan yhdessä mahdollisia vaihtoehtoja!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Arja Taipale

Asiantuntija, Perheet ja mielenterveys -yksikkö, Neuvolatyö
+358 40 574 7643
etunimi.sukunimi@mieli.fi