Siirry sisältöön

Koulutuksen kuvaus

Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajakoulutus antaa pätevyyden kouluttaa Lapset puheeksi -menetelmäosaajia. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää hyväksytysti suoritetun Lp -menetelmäkoulutuksen(18 tuntia), viisi käytyä Lp -keskustelua ja mahdollisuutta kouluttaa Lp -menetelmää omassa työssään. Koulutus rakentuu yhteensä 5-6 koulutuspäivästä. Osallistuja toteuttaa koulutuksen aikana Lp -menetelmäkoulutuksen yksin tai parin kanssa. Poissaoloista on aina sovittava erikseen kouluttajan kanssa, ensimmäisestä koulutuspäivästä ei voi olla poissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa

  • käydään läpi Lapset puheeksi -menetelmän kouluttamisen prosessia

  • työstetään ja ohjataan osallistujien koulutusprosesseja

  • harjoitellaan Lp -työskentelyn menetelmäohjausta

  • valmistetaan koulutuspäivien ohessa oma Lapset puheeksi -koulutuksen materiaali

 

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen osaat

  • järjestää koulutuskriteerien mukaisen Lapset puheeksi -menetelmäkoulutuksen (12h/18h)

  • kouluttaa Lapset puheeksi -menetelmää sekä mallintaa ja harjoituttaa sitä eri toimintaympäristöjen toimijoille

  • kouluttaa Lapset puheeksi -menetelmän taustateorian ja tutkimustaustan, lokikirjojen käytön, työskentelyn kulun sekä keskeiset käsitteet ja lähestymistavan vaikuttavalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla

  • menetelmäohjata koulutukseen osallistuvien Lapset puheeksi -keskustelua ja -neuvonpitoa

  • varmistaa Lapset puheeksi -koulutukseen osallistuvien pätevyys

  • opastaa tulevia menetelmäosaajia palauteen keräämisestä asiakkailta 

Kouluttajapätevyyden ylläpito

Koulutuksen jälkeen voit itsenäisesti järjestää Lapset puheeksi® -menetelmäkoulutuksia ja liityt osaksi kansallista Lapset puheeksi® -kouluttajien verkostoa, jota ylläpitää MIELI Suomen Mielenterveys ry. Koulutuksen päättyessä rekisteröidyt MIELI ry:n kouluttajarekisteriin ja huolehdit siitä, että tietosi ovat aina ajan tasalla kouluttajarekisterissä.  Lapset puheeksi® -kouluttajapätevyys on kolmivuotinen ja ylläpitääksesi pätevyyttäsi sinun tulee kouluttaa vähintään kaksi koulutusta kolmen vuoden aikana sekä osallistua MIELI Suomen Mielenterveys ry:n järjestämiin kouluttajakokouksiin säännöllisesti.

Tulevia koulutuksia

Lapset puheeksi® -menetelmän kouluttajakoulutus

Jos olet käynyt Lapset puheeksi® -menetelmäkoulutuksen ja käynyt vähintään viisi LP-keskustelua asiakkaiden kanssa, voit hakeutua kouluttajakoulutukseen. Nyt on tarjolla muutama paikka MIELI ry:n YLVA-hankkeen järjestämään kouluttajakoulutukseen. Kouluttajakoulutus on suunnattu työntekijöille, jotka työssään kohtaavat taloushaasteissa olevien lapsiperheiden vanhempia. Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet oheisesta mainoksesta.