Siirry sisältöön

Raha stressaa – voimavaroja ja hyvää mieltä lapsiarkeen -vihko vanhemmille

Raha stressaa – voimavaroja ja hyvää mieltä lapsiarkeen -vihko tarjoaa vinkkejä vanhemmuuden tueksi sekä koko perheen mielen hyvinvoinnin edistämiseksi, kun raha-asiat kuormittavat perheen arkea.
Raha stressaa -vihkon kansi
Tekijä:
Minna Magnusson ja Janette Vesterinen, MIELI Suomen Mielenterveys ry sekä Essi Rajapolvi, Lounais-Suomen Martat ry
Julkaisija:
MIELI ry
Julkaisuvuosi:
2024
Laajuus:
23 s.

Hektinen lapsiperhearki ja tiukka taloustilanne saattavat haastaa koko perheen jaksamista sekä hyvinvoinnista huolehtimista. Tämä vihko on suunnattu perheen aikuisille ja tehty tukemaan perheen yhteisiä hetkiä sekä edistämään koko perheen mielen hyvinvointia.

Vihossa käsitellään mielen hyvinvoinnista huolehtimista mielenterveyden käden osa-alueiden avulla ottaen huomioon rahahuolien vaikutukset perheiden arkeen. Pienillä arkisilla teoilla voidaan ylläpitää ja vahvistaa koko perheen voimavaroja ja mielen hyvinvointia.

Materiaalissa käydään läpi levon, ravinnon, liikunnan, ihmissuhteiden, tunteiden ja vapaa-ajan merkitystä perheen hyvinvoinnille. Lisäksi tarkastellaan, miten arvot vaikuttavat valintoihimme. Toimiva arki kannattelee myös silloin, kun perheen elämässä on vastoinkäymisiä.

Vihko on toteutettu MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koordinoimassa YLVA-hankkeessa (2022-2024), jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta ylivelkaantumisen ja mielenterveyden välisistä yhteyksistä sekä tukea perheitä löytämään omia voimavarojaan.

Lataa vihko


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: