Gå till innehåll

Stress över pengar? Tips för psykiskt välbefinnande i barnfamiljens vardag

Broschyren "Stress över pengar? Tips för psykiskt välbefinnande i barnfamiljens vardag" tipsar om hur det är möjligt att sköta om familjens psykiska välbefinnande när man har penningbekymmer.
Skribent:
Minna Magnusson och Janette Vesterinen, MIELI Psykisk Hälsa Finland rf och Essi Rajapolvi, Lounais-Suomen Martat ry
Utgivare:
MIELI rf
Publicerad:
2024
Omfattning:
23 s.

Ibland kan vardagen i en barnfamilj kännas som en oavbruten hektisk balansgång. Om familjen råkar ut för överraskande händelser och har ont om pengar, kan situationen stressa hela familjen och göra det svårt att se till att alla i familjen mår bra.

Broschyren är avsedd för de vuxna i familjen. Den innehåller tips som stödjer föräldraskapet och främjar hela familjens psykiska välbefinnande, när familjen har stress över pengar. Syftet med materialet är att stödja familjens gemensamma stunder och öka känslan av sammanhållning och gemenskap.

Broschyren tipsar om hur det är möjligt att sköta om familjens psykiska välbefinnande med hjälp av delområdena i Må bra -handen: vila, näring, känslor och gemenskap, rörelse, fritid och kreativitet. En välfungerande vardag ger barn och vuxna styrka även när livet bjuder på motgångar.

Broschyren har tagits fram i projektet YLVA, som MIELI Psykisk Hälsa Finland r.f. samordnat. Målet med projektet var att öka medvetenheten om kopplingarna mellan överskuldsättning och psykisk hälsa och att hjälpa familjer att hitta sina inneboende resurser.

Ladda ner broschyren

Sidan har redigerats 9.7.2024

Kontakta oss

Minna Magnusson

Sakkunnig, Projektet YLVA (Stöd för överskuldsatta människors psykiska hälsa och föräldraskap)
+358 40 351 5486
fornamn.efternamn@mieli.fi