Siirry sisältöön
Mielenterveyden käsi kuvaa mielen hyvinvointiin vaikuttavia arjen valintoja

Mielenterveyden käsi kuvaa mielen hyvinvoinnista huolehtimista arjessa. Se auttaa tunnistamaan omia fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja, huolehtimaan niistä ja vahvistamaan niitä.

Liikunta ja kehon kuunteleminen

Säännöllinen liikkuminen aktivoi ja vahvistaa monella tapaa hyvinvointia ja hyvää oloa, niin fyysistä kuin mielenkin terveyttä. Liikunnan vastapainoksi tarvitaan palautumista ja lepoa sekä kykyä kuunnella kehoa. Nämä ovat hyvinvointitaitoja, joita voi oppia.

Millainen ruoka on hyväksi?

Mielen hyvinvointia tukeva syöminen lähtee laadukkaasta, ravitsevasta ruoasta, itselle sopivasta ruokailurytmistä sekä siitä, että tunnistaa ruokaan liittyviä tunteita ja merkityksiä.

Rentoutuminen palauttaa voimia

Rentoutuminen hoitaa mieltä ja kehoa monella tapaa. Se vähentää kuluttavia jännitystiloja ja tehostaa kehon voimavarojen palautumista. Rentoutumista voi harjoitella.

Vahvista eustressiä, vähennä distressiä

On kahdenlaista stressiä, myönteistä eustressiä ja kuormittavaa distressiä. Myönteinen eustressi energisoi ja auttaa ponnistelemaan. Kuormittava distressi kannattaa katkaista, ennen kuin se pitkittyy. Katso täältä vinkit stressinhallintaan!