Siirry sisältöön

KiVa Koulu® 

KiVa Koulu® on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma – tutkimusten mukaan yksi toimivimmista. Ohjelman tavoitteina ovat kiusaamisen ehkäiseminen, tehokas puuttuminen kiusaamistilanteisiin ja jatkuva seuranta. 

Kenelle: KiVa Koulu® on suunnattu peruskouluille. 

Maksullinen vai ei? Maksullinen.

Vastaa mm. seuraaviin ilmiöihin: Mielenterveystaitojen vahvistaminen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen, vanhemmuuden ja perheen tuki, kiusaamisen ja häirinnän vastainen työ, syrjäytymisen vastainen työ, ehkäisevä päihdetyö. 

Tukioppilastoiminta 

Tukioppilastoiminnan tavoitteena on edistää toiset huomioivaa käyttäytymistä, luoda koulun yhteishenkeä, torjua yksinäisyyttä ja lisätä nuorten osallisuutta koulussa. 

Kenelle: Tukioppilastoiminta on suunnattu peruskouluille. 

Maksullinen vai ei? Maksullinen.

Vastaa mm. seuraaviin ilmiöihin: Mielenterveystaitojen vahvistaminen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen, kiusaamisen ja häirinnän vastainen työ, syrjäytymisen vastainen työ, ehkäisevä päihdetyö. 

Yhteispeli 

Yhteispeli-malli tarjoaa alakoulujen opetushenkilökunnalle käytännönläheisiä toimintatapoja lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä mielenterveyden tukemiseksi.  Yhteispelissä on muokattu koulujen olemassa olevia käytäntöjä lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja tukeviksi, samalla kunnioittaen koulujen omaa työtä ja opetussuunnitelmaa. 

Maksullinen vai ei? Maksuton.

Kenelle: Ala- ja yhtenäiskouluille.


Ladattava Hyvän mielen kunta -työkalupakki

Hyvän mielen kunta -työkalupakki
Lataa Hyvän mielen kunta -työkalupakki klikkaamalla kuvaa tai alla olevaa painiketta.