Tutustu itseesi

Itsetuntemusta voi oppia siinä missä muitakin taitoja, kuten sukeltamista, uutta kieltä tai instrumentin soittamista. Se kuitenkin vaatii harjoittelua, kuten mikä tahansa uuden taidon opiskelu.

Joskus itsetuntemus voi johtaa havaintoon siitä, että elämä on hyvä sellaisena kuin se on, eikä sen tarvitse muuttua sen paremmaksi. Itsensä kehittäminen ei ole pakollista tai tarpeellistakaan. Toisaalta tähän johtopäätökseen voi päätyä itseen tutustumisen ja omaan elämän pohtimisenkin kautta. 

Tutustumalla aiheisiin – arvot, identiteetti, itsetunto, luonne, luovuus, motivaatio, tunnetaidot ja tunteet – ja niihin liittyviin harjoituksiin, voit pohtia omia vahvuuksia, haasteita, ja mihin haluaisit varata enemmän aikaa elämässäsi. Sanotaan, että päivät ovat pitkiä ja vuodet lyhyitä. Tekemällä viisaita, tavoitteidesi mukaisia valintoja päivittäin voit elää elämää, joka sopii juuri sinulle.

Lue lisää

Muualla verkossa

Haluatko lähteä tutkimaan mieltä ja kehoa tarkemmin harjoitusten avulla? Oiva-hyvinvointiohjelma auttaa sinua eteenpäin, omassa tahdissasi.