Hyvän harjoituksen tunnusmerkit

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit opastavat valmentajia ottamaan käyttöön mielen hyvinvointia tukevia toimintatapoja. Olemme nostaneet Hyvän harjoituksen tunnusmerkit myös tälle sivulle, jotta niiden käyttöönotto olisi entistä helpompaa.
Toteuttamalla Hyvän harjoituksen tunnusmerkkejä valmentaja voi edistää ja tukea nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. Osa Hyvän harjoituksen tunnusmerkeistä on todennäköisesti jo tuttuja ja käytössä. Mitä useampia Hyvän harjoituksen tunnusmerkkejä toteutuu valmennustilanteissa pitkäjänteisesti, sitä enemmän valmennus tukee nuoren urheilijan mielen hyvinvointia.
Hyvän harjoituksen tunnusmerkit on jaettu kuuteen mielen hyvinvoinnin ulottuvuuteen. Suosittelemme, että kausisuunnitelmassa on esimerkiksi kahden kuukauden painotusjakso jokaiselle mielen hyvinvoinnin ulottuvuudelle (katso kuva alla).

Seurat, jotka haluavat toteuttaa Hyvän harjoituksen tunnusmerkkejä valmennuksessaan, voivat viedä yllä olevan kausisuunnitelma-julisteen kuvan seuran verkkosivuille. Julisteen kuva on ladattavissa linkistä alla.
Alta voit ladata Kausisuunnitelma-julisteen pdf-tiedostona. Voit halutessasi tulostaa julisteen A3 kokoon ja kiinnittää esimerkiksi harjoitustilan seinälle.
Ota käyttöön kaikki Hyvän harjoituksen tunnusmerkit
Hyvän harjoituksen tunnusmerkeistä kerrotaan lisää sekä Nuori mieli urheilussa -verkkokursseilla, että alla olevissa tiedostoissa. Verkkokurssien linkit löydät sivun alalidasta.
Alla olevissa tiedostoissa on enemmän Hyvän harjoituksen tunnusmerkkejä kuin julisteessa yllä. Vaaka- ja pystytiedostot ovat tekstisisällöltään identtiset. Vaakatiedosto on saavutettava. Linkit verkkokursseille löydät sivun alalaidasta.
Sometusaineisto – ota käyttöön
MIELI ry:n somekanaville tulee kevään 2025 aikana kuuden julkaisun sarja Hyvän harjoituksen tunnusmerkeistä, alkaen 31.3. Sometuksissa on lyhytlinkki mieli.fi/hyva-harjoitus, joka ohjaa tälle sivulle.
Sometusaineistot (kuvat ja tekstit) ovat valmentajien, seurojen, lajiliittojen ja muiden urheilun toimijoiden käytettävissä. Voit tehdä julkaisuja oman aikataulun puitteissa huomioiden kuitenkin, että se on jo julkaistu MIELI ry:n kanavilla.
Sometusaineistot ovat ladattavissa alla olevasta linkistä. Lue ensin kansiosta löytyvä ohjetiedosto, josta näet myös MIELI ry:n julkaisuaikataulun.

Nuori mieli urheilussa -materiaalit

Harjoitteita ryhmäyttämiseen ja vuorovaikutukseen
Sivua muokattu 25.3.2025
Ota yhteyttä
Katri Lilja
Asiantuntija, Lapset ja nuoret
Nuorten parissa toimivien aikuisten mielenterveysosaamisen vahvistaminen / Nuori mieli urheilussa -toiminta
+358 45 134 9466
etunimi.sukunimi@mieli.fi