Siirry sisältöön

Mielenterveyden vahvistajan käsikirja

Mielenterveyden vahvistajan käsikirja on perusteos nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyttä edistävään työhön. Sen painopiste on erityisesti etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajatoiminnan piirissä olevien nuorten tukemisessa, mutta sisällöt toimivat myös muussa nuorten ohjaustyössä.
Tekijä:
Katri Peräaho
Julkaisija:
Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry
Julkaisuvuosi:
2024
Sidosasu:
PDF
Koko:
135 s.

Tukea nuorten mielenterveyttä edistävään työhön!

Mielenterveyden vahvistajan käsikirja on perusteos nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyttä edistävään työhön. Sen painopiste on erityisesti etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajatoiminnan piirissä olevien nuorten tukemisessa, mutta sisällöt toimivat myös muussa nuorten ohjaustyössä. Tavoitteena on vahvistaa luottamusta työntekijän omaan osaamiseen, tukea työn rajaamisessa sekä lisätä varmuutta nuorten mielenterveyttä tukevaan työhön erilaisissa tilanteissa. Käsikirjan punaisena lankana kulkee etsivälle nuorisotyölle ja nuorten työpajatoiminnalle keskeinen työote, sosiaalinen vahvistaminen, jonka tavoitteet ovat linjassa mielenterveyden edistämisen kanssa.

Käsikirja on tarkoitettu luettavaksi hallittavan kokoisissa paloissa, omassa rauhassa pysähtyen muun työn keskellä. Kirja sisältää tieto-osioiden lisäksi tehtäviä oman pohdinnan tueksi, työyhteisön kanssa käsiteltäviksi ja nuorten parissa tehtäväksi

Mielenterveyden vahvistajan käsikirjassa lähestytään mielenterveyden edistämistä seuraavien teemojen kautta: 

  • Mielenterveys pähkinänkuoressa 
  • Nuoren minäkäsitys ja mielenterveys 
  • Mielenterveyttä edistävä työote 
  • Läsnäolo nuoren mielenterveyden järkkyessä 
  • Nuoren mielenterveyttä vahvistetaan yhdessä

Käsikirja on tuotettu osana opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa ja Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n koordinoimaa Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskustoimintaa (2021-2023). Käsikirjan kehittämiseen osallistui myös joukko etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajatoiminnan ammattilaisia, sekä Inton ja EHYT ry:n asiantuntijoita.

Lataa käsikirja

Ota yhteyttä

Katri Peräaho

Verkostotoiminnan tiimipäällikkö, Sekasin Kollektiivi
+358 40 480 1432
etunimi.sukunimi@sekasin.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: