Työelämän mielenterveyden asiantuntijat
MIELI ry:n Työelämän mielenterveys -yksikkö haluaa muuttaa suomalaista
työelämää mieliystävällisemmäksi.
Tuemme mielenterveyden vahvistumista työssä:
- Lisäämme työyhteisöjen mielenterveysosaamista Mieli työssä -koulutuksilla.
- Kannustamme työpaikkoja pitkäjänteiseen kehittämisprosessiin Hyvän mielen työpaikka -merkin avulla.
- Vahvistamme koulutuksilla ja verkostoyhteistyöllä Yrittäjien mielen hyvinvointia.
Kehitämme uutta hankkeissa
Yhteishankkeessa Työterveyslaitoksen kanssa, MIELI ry:n osahankkeessa kehitetään verkkomenetelmä yrittäjien mielenterveystaitojen vahvistamiseen ja jatketaan Hyvän mielen työpaikka® -merkin muotoilukehittämistä ja levittämistä.
Kahdeksan eurooppalaisen kumppaniorganisaation yhteistyöhankkeessa kehitetään resursseja, työkaluja ja strategioita mielenterveyden edistämiseksi pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.
Yhteistyössä kehitetään julkinen ja monikielinen tietokanta, itseohjautuva verkkokurssi, podcast -sarja sekä menetelmäkehys sidosryhmien sitouttamiseksi pk-yritysten mielenterveyskysymyksiin.
Mielenterveyden työkalupakki -hanke 2023-2024 vahvistaa työpaikkojen valmiuksia tukea mielenterveyttä. Työkalupakki sisältää Työelämän mielenterveysohjelmassa (2021–2022) kehitettyjä tutkimukseen pohjautuvia menetelmiä, joita nyt levitetään ja kehitetään entistä käyttäjäystävälliseksi. MIELI ry on hankkeessa Työterveyslaitoksen yhteistyökumppani.
Toimintamalli mielenterveyttä tukevaan työterveysyhteistyöhön (uusi välilehti) rakennettiin yhdessä yli 20 työpaikka-työterveyshuoltoparin kanssa. Toimintamallissa kuvataan rakenteita ja toimintoja, joilla edistetään onnistuneesti mielenterveyttä ja sitä tukevaa työterveysyhteistyötä.