PALOMA-hanke
PALOMA 3 -hanke tarjosi tukea, tietoa, työkaluja sekä teki kehittämistyötä pakolaistaustaisten ja muista vastaavista lähtökohdista Suomeen muuttaneiden mielenterveyden parissa.
PALOMA 3 hanke päättyi joulukuussa 2022.
MIELI ry on osa valtakunnallisesti toimivaa PALOMA-osaamiskeskusta, jonka tavoitteena on edistää mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta ja myös sitä kautta lisätä pakolaistaustaisten ihmisten mielenterveyttä.
Valtakunnallisesti toimiva PALOMA-osaamiskeskus tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja pakolaistaustaisten ja muista vastaavista lähtökohdista Suomeen muuttaneiden ihmisten mielenterveyden parissa työskenteleville ammattilaisille ja organisaatioille. PALOMA-osaamiskeskuksen toimintaa koordinoi THL. Mukana toteutuksessa ovat TYKS, TAYS, KYS, ODL, HDL ja MIELI ry. Hanketoimintaa rahoittaa EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto AMIF.
MIELI ry toteuttaa osaamiskeskuksen toimintaa valtakunnallisesti ja tällä hetkellä toimintaa on mm. pääkaupunkiseudulla, Turun alueella ja Pohjois-Suomessa. MIELI ry tarjoaa koulutuksia mielenterveyden edistämiseksi, hyvinvointiin liittyvää toimintaa ja tietoa eri kielillä sekä konsultaatiopalveluita ja koulutuksia ammattilaisille erilaisissa verkostoissa ja palveluissa valtakunnallisesti.
PALOMA-osaamiskeskus MIELI ry:ssä
– Konsultaatio
– Koulutuksia ammattilaisille:
- Tasapainovalmius kohtaamiseen: voimavarakeskeinen ja traumatietoinen kohtaaminen arjessa
- KOTU – Kohtaa ja tue, maahanmuuttajan mielenterveyden ensiapu
- Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutus
– Eri kieli- ja kulttuuriryhmille:
- Tasapainovalmennuksen perusteet (arabia, englanti, espanja, ranska, saksa ja ruotsi)
- Tasapainovalmennusryhmä (tulkkivälitteisesti)
- TOIVO ryhmätoimintaa erillä kielillä
- Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutus (englanti)
Työskentelykieliä ovat suomi, englanti, arabia, ranska ja espanja sekä portugali (keskustelutaso).
PALOMA 3 hanke päättyi joulukuussa 2022.
Tietoa Paloma-osaamiskeskuksesta englanniksi: