Siirry sisältöön

Nuorten Jukolan 2023 sanoma osoitettiin MIELI ry:lle ja Nuori mieli urheilussa -hankkeelle

Sanomassa korostettiin, että omaa hyvinvointia voi vahvistaa joka päivä arkisilla asioilla, kuten liikunta, uni, ravinto, ihmissuhteet ja harrastukset.

Viikonloppuna Hyvinkäällä juostussa suunnistuksen suurviestissä Nuorten Jukolassa myös mielenterveys nostettiin tärkeäksi teemaksi. Tapahtumassa luetaan viestin päätteeksi sanoma, joka osoitetaan joka vuosi eri tahoille. Tämän vuoden sanoma omistettiin MIELI ry:lle ja erityisesti Nuori mieli urheilussa -hankkeelle.

Viestin perinteiden mukaan voittajajoukkueen ankkuri lukee Nuorten Jukolan sanoman viestin maalissa. Tällä kertaa lukuvuoroon pääsi Espoon Suunnan Silva Kemppi.

”Omaa hyvinvointia voi vahvistaa joka päivä huolehtimalla mielen tasapainoa tukevista tekijöistä, joita ovat esimerkiksi uni ja lepo, ravinto ja ruokailu, ihmissuhteet ja tunteet, liikunta ja yhdessä liikkuminen, sekä harrastukset ja luova toiminta”, Kemppi luki.

MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi oli vastaanottamassa sanomaa ja erityisen ilahtunut siitä, että se tunnisti mielenterveyden urheilijaa tukevana asiana.

”On tärkeää, että mielenterveys huomioidaan minkä tahansa urheilulajin valmennuksessa ja treeniohjelmissa. Että nuoret saadaan jo varhaisessa vaiheessa ymmärtämään, että mielenterveys ja sen huoltaminen on tärkeä palanen urheilusuorituksen onnistumisessa”, Aalto-Matturi sanoo.

Nuori mieli urheilussa -hanke on kehittänyt valmentajille suunnattuja verkkokursseja, jotka sisältävät konkreettisia toimintamalleja valmennusarkeen nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi ja tukemiseksi. Pidetyt verkkokurssit ovat maksuttomia ja kaikkien käytettävissä rekisteröitymättä osoitteessa mieli.fi/nuorimieliurheilussa.

KUVA: Juho-Veikko Hytönen

Sivua muokattu 30.8.2023

Ota yhteyttä

Katri Lilja

Asiantuntija, Nuoret-yksikkö, Nuori mieli urheilussa -hanke
+358 45 134 9466
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Viivi Virtanen

Viestinnän asiantuntija
+358 40 662 9022
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: