Siirry sisältöön

Koulutuksen kuvaus

Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus antaa pätevyyden toteuttaa itsenäisesti Lapset puheeksi -keskustelua ja -neuvonpitoa. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan perustutkintoa, tai muuta soveltuvaa tutkintoa tai edellä mainituilla aloilla opiskelua.  Koulutuksen pituus palveluiden työntekijöille 18 tuntia ja kehitysympäristöjen työntekijöille 12 tuntia, jolloin ei saa pätevyyttä Lapset puheeksi-neuvonpitoon.  Pätevöityäkseen osallistujan on toteutettava kaksi Lapset puheeksi -keskustelua asiakassuhteissa. Toinen Lapset puheeksi -keskustelu tuodaan menetelmäohjaukseen ja toisesta tehdään kirjallinen kuvaus kouluttajalle. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus pitää sisällään Lapset puheeksi -työn teorian, tutkimuksen ja taustan, Lp -keskustelun ja Lp -neuvonpidon harjoittelun sekä menetelmäohjauksen. Hyväksytysti suoritetun koulutuksen päätteeksi osallistuja saa pätevyyden toteuttaa Lapset puheeksi -menetelmää työssään ja mahdollisuuden jatkaa Lapset puheeksi -kouluttajakoulutukseen (vaatii pohjalle 18h LP-koulutuksen). Koulutuspäivät järjestetään 3-5 viikon välein. Ensimmäisestä koulutuspäivästä ei voi olla pois, muusta poissaolosta sovitaan kouluttajan kanssa.

Koulutuksen tavoitteet

   
Koulutuksen jälkeen
•    osaat käyttää Lapset puheeksi -menetelmää omassa työssään.
•    tunnet Lapset puheeksi -menetelmän taustateoriaa, tutkimusta ja keskeisiä käsitteitä sekä kykenee soveltamaan niitä käytännön Lp-työssä. 
•    osaat toteuttaa Lapset puheeksi -työskentelyä menetelmäuskollisesti Lp -lokikirjan mukaisesti
•    ymmärrät palautteen tärkeyden työn kehittämisen ja johtamisen näkökulmasta 
•    osaat kerätä asiakkailta palautetta ja tilastoida Lp-työtä omassa organisaatiossa.

Sivua muokattu 23.8.2021

Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin:

Ota yhteyttä

Jenni Suvikas

Asiantuntija, Perhetoiminnan yksikkö, Toimiva lapsi- ja perhetyö (TLP)
+358 40 544 6518
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Virpi Valiola

Asiantuntija, Perhetoiminnan yksikkö, Toimiva lapsi- ja perhetyö (TLP)
+358 40 662 5274
etunimi.sukunimi@mieli.fi