Siirry sisältöön

Mun mieli – mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille

Maksuton mobiilisovellus esittää yksinkertaisia kysymyksiä arjen hyvinvoinnista, antaa palautetta ja kokoaa hyvinvointiyhteenvedon yksilölle ja ryhmälle.
Julkaisuvuosi:
2016

Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälleen 36 yksinkertaista kysymystä arjen hyvinvoinnista: tunteista, ihmissuhteista, liikunnasta, tärkeistä asioista elämässä, unesta ja levosta, harrastuksista sekä ruokailusta. Vastaaja saa itselleen välitöntä palautetta ja oman hyvinvointiyhteenvedon. Sovelluksessa on kaksi kyselyvaihtoehtoa: yksityinen kysely tai ryhmäkysely. Sovellus on julkaistu myös ruotsiksi nimellä Min Fiilis.

Mun mieli -sovelluksen lataaminen

Mun Mieli -sovelluksen voi ladata maksutta Google Play Kaupasta tai App Storesta. Play Kaupasta sovellus löytyy nimellä, App Storessa helpointa on käyttää tätä linkkiä.

Ryhmäkysely tekee yhteenvedon myös ryhmän hyvinvoinnista

Ryhmäkysely tekee henkilökohtaisen hyvinvointiyhteenvedon lisäksi ryhmän yhteisen yhteenvedon, mikä tarjoaa kiinnostavaa tietoa koko ryhmän, esimerkiksi koululuokan, hyvinvoinnista. Ryhmäyhteenveto kiinnostaa oppilaiden lisäksi opettajaa ja luokan vanhempia. Lisäksi ryhmäkysely antaa mahdollisuuden ilmoittaa anonyymisti kiusaamisesta suoraan opettajan tai koulukuraattorin sähköpostiin.

Taustatietoa

Yksityisyyden suojasta: Mun Mieli -sovellus ei kerää missään vaiheessa henkilötietoja. Käyttäjä jää aina anonyymiksi.

Mun Mieli on kehitetty yhteistyössä MIELI ry:n ja Vantaan kaupungin kanssa.

Jos haluat tehdä ryhmäyhteenvedon, toimi näin: Valitse aloitussivun oikeasta alakulmasta Opettajan työkalut. Valitse avautuneelta sivulta ”Luo uusi ryhmätunnus” ja toimi ohjeiden mukaan. Muista laittaa ryhmätunnus itsellesi talteen myöhempää käyttöä varten, esimerkiksi ryhmäyhteenvetojen vuosittaista vertailua varten. Palaa alkuun, anna ryhmätunnus ryhmäsi jäsenille ja kirjoittakaa se kohtaan ”Anna ryhmätunnus”.

Seuraavaksi aukeaa sivu, johon täytetään opettajan ja / tai kuraattorin sähköpostiosoite. Näihin osoitteisiin voi halutessaan lähettää anonyymin sähköpostin kohdassa, jossa kysytään, oletko kokenut kiusaamista tai oletko kiusannut.

Ryhmäkyselyn päätyttyä ryhmäyhteenveto löytyy taas aloitussivulta kohdasta Opettajan työkalut: Katsele ryhmän tuloksia. Kohtaan ”Hae tunnus” kirjoitetaan ryhmätunnus. Sivulle aukeaa ryhmäyhteenveto.

Lisää aiheesta

Sivua muokattu 21.3.2024

Ota yhteyttä

Riikka Nurmi

Asiantuntija, Varhaiskasvatus ja koulut -yksikkö
+358 40 678 7392
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: