Siirry sisältöön

Turvallisin mielin vanhemmaksi -kuvakortit

Hinta:
13 €
Julkaisija:
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Julkaisuvuosi:
2017
Sidosasu:
Laminoitu
Koko:
A6
Laajuus:
60 korttia
Määrä:
1
Osta verkkokaupasta

Turvallisin mielin vanhemmaksi -korttien avulla voidaan edistää lapsiperheiden mielenterveyttä. Niitä voi käyttää neuvolan perhevalmennuksessa, ryhmäneuvolassa, yksilövastaanotolla ja muussa perhetyössä. Kortin yhdellä puolella on valokuva ja toisella sana värillisellä taustalla. Siten kuvia, sanoja ja värejä voi käyttää itsenäisinä korttipakkoina – kuvat ja sanat eivät siis liity toisiinsa.

Turvallisin mielin vanhemmaksi- kuvakorttien tavoitteena on helpottaa toisiin tutustumista, vapauttaa ilmapiiriä ja ryhmäyttää. Korttien avulla voi herättää keskustelua mielenterveyden teemoista, esimerkiksi turvaverkosta, jaksamisesta, arjen rytmistä ja ihmissuhteista. Korttien avulla erilaisista tunteista puhuminen on helpompaa, mikä taas antaa mahdollisuuden vertaistuen saamiselle. 

Kortit on kehitetty Turvallisin mielin- hankkeessa yhteistyössä neuvolaterveydenhoitajien ja vanhempien kanssa. Kuvien käytöstä on valmistunut kaksi opinnäytetyötä, joilla kartoitettiin terveydenhoitajien ja vanhempien kokemuksia korttien käytöstä neuvolassa.

Sivua muokattu 20.5.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: