Siirry sisältöön

Työssä jaksamisen liikennevalot

Liikennevalot -juliste muistuttaa seuraamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa ja huomioimaan sen varoitusvaloja ja tarvittaessa pysähtymään vetämään henkeä.

Liikennevalot työpisteen seinällä muistuttavat, että työ sujuu paremmin, kun seuraat omia tuntemuksiasi, huomioit kehosi varoitusvalot, ennakoit vaaran paikat ja pysähdyt tarvittaessa vetämään henkeä.

Kun auton kojelaudassa syttyy punainen varoitusvalo, pysähdyt tankkaamaan tai täyttämään pissapojan tai tilaat huollon. Jos jätät varoitusvalot huomioimatta, tiedät, että autosi vahingoittuu ja jossain vaiheessa matka tyssää, kun auto ei liikahdakaan.

Samalla tavalla kehosi varoittelee, kun tarvitsee huoltoa. Tiedät myös, että on vaarallista rynnätä risteykseen punaisen valon palaessa.

Lataa

Lisää aiheesta

Työelämäkuva neljä ihmistä kokouksessa

Mieli työssä® -koulutus

Mieli työssä® -koulutukset vahvistavat koko työyhteisön voimavaroja tarjoamalla tietoa ja työkaluja mieliystävällisemmän työympäristön rakentamiseen. Ota yhteyttä ja räätälöidään koulutus teidän työyhteisönne tarpeisiin!

Kaisa Strandvall kuvattuna myymälässä

Työelämän hyvinvointia rakennetaan joka päivä

Parhaimmillaan työ on mielekäs osa elämää, ylläpitää ihmisten hyvinvointia ja edistää mielenterveyttä. Se tarjoaa paitsi päivittäisen sosiaalisen ympäristön, myös mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja tavoitteitaan.

Mielenterveyttä vahvistava työyhteisö

Jokainen voi vaikuttaa omalta osaltaan työyhteisönsä ilmapiiriin. Esimerkiksi reiluus, kohteliaisuus, muiden auttaminen sekä osallistuminen ja kiinnostuminen muiden työstä ovat tapoja, joilla työntekijä voi parantaa yhteisönsä ilmapiiriä.

Rakennustyömiehiä kahvitauolla

Mielenterveys työpaikalla

Työyhteisön jäsenten mielenterveyttä tukee ennakoitava, avoin ja keskusteleva työyhteisö. Tätä tukevat turvallinen ilmapiiri sekä kunnioittavat yhteistyön tekemisen tavat. Nämä vaikuttavat työyhteisön toimivuuteen ja hyvinvointiin, työn sujuvuuteen ja organisaation tuloksiin.

Sivua muokattu 8.2.2024


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: