Siirry sisältöön

MIELI ry esittelee Educa-messuilla uutta materiaalia lasten ja nuorten mielenterveystaitojen tueksi

MIELI ry esittelee viikonlopun Educa-messuilla uusia materiaaleja, jotka on suunnattu kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille. Materiaalien avulla mielenterveystaitojen opettaminen ja asioiden havainnollistaminen oppilaille helpottuu.
Kuva Tara ja säihkyvä metsä -nimaatiosta, perhe kävelee metsässä

Tara ja Säihkyvä metsä on MIELI ry:n asiantuntijoiden ja mindfulness-ohjaajien Viktoriya Kovalenkon ja Sini Haapalinnan yhdessä kehittämä läsnäolo- ja rentoutusharjoitus. Animaatio tarjoaa helpon rauhoittumishetken kesken koulupäivän. Metsäretkelle sijoittuva tarina tutustuttaa lapset tietoisuustaitoihin. Animaation aikana tehdään kolme harjoitusta, jotka auttavat laskemaan omaa stressitasoa. Harjoitusten tavoitteena on tukea rauhoittumisen taitoja sekä kykyä havainnoida kehoa ja mieltä.

Educa-messuilla on ensimmäistä kertaa esillä Hyvän mielen taitomerkki -opetusmateriaali sekä suomeksi että ruotsiksi. Oppimateriaali tarjoaa välineitä jatkuvaan tunne-, kaveri- ja turvataitojen opettamiseen koko peruskoulun ajalle. Sähköinen aineisto on kaikille avoin.

Nuorten ja nuorten aikuisten kanssa toimivien työtä tukee Vahvuuspakka – korteista ja muusta materiaalista koostuva työväline, joka tukee luonteenvahvuuksien löytymistä. Luonteenvahvuuksien tukeminen lisää tutkitusti hyvinvointia ja myönteistä itsetuntemusta.

Lisäksi yläkoulun ammattilaisille suunnatusta Hyvän mielen koulu -materiaalista on julkaistu ruotsinkielinen käsikirja ja koulutus, joita voi tilata MIELI ry:n verkkosivujen kautta. Kokonaisuus löytyy ruotsiksi nimellä Välbefinnande i skolan.

MIELI ry Educa-messuilla 27.-28.1.2023 osastolla 6m91.

Ota yhteyttä

Riikka Nurmi

Asiantuntija, Varhaiskasvatus ja koulut -yksikkö
+358 40 678 7392
etunimi.sukunimi@mieli.fi


Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: