Siirry sisältöön

Haastattelijana toimii MIELI ry:n johtava psykologi Frans Horneman.

Tilaa podcast

Mielen puolikkaat löytyy Soundcloudista, YouTubesta, Spotifysta sekä muilta podcast-alustoilta.

Podcastin esittely

Moi. Minun nimeni on Frans Horneman, ja tämä on Mielen puolikkaat -podcast. Tässä podcastissa puhutaan mielenterveydestä.

Tämän podcastin idea lähti siitä, että miehet hakevat apua mielen haasteisiin vähemmän, ja usein vasta sitten, kun korttitalo on jo kaatumassa. Siksi haluamme puhua mielenterveydestä erityisesti miesten kanssa.

Kaikissa jaksoissa keskustellaan vieraan omasta tarinasta ja mielenterveydestä hänen näkökulmastaan. Tähän mennessä olemme jutelleet mm. päihderiippuvuudesta, läheisen itsemurhasta, taloudesta ja seksuaalisuudesta.

Olisi hienoa, jos sinä kuuntelijana saisit samaistumispintaa, oivalluksia tai esimerkiksi vertaistukea omaan tilanteeseesi. Emme välttele vaikeitakaan aiheita, koska nekin kuuluvat elämään.

Podcastia julkaisee MIELI Suomen Mielenterveys ry, joka on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö.

Mielenterveys kulkee aina mukana.

Jaksot

Miiko Toiviainen: ”En nuorena tiennyt, että transihminen voi olla onnellinen”

Näyttelijä Miiko Toiviainen ymmärsi vasta jälkeenpäin, miksi voi nuorempana niin huonosti ja eristäytyi muista. Transprosessin myötä hänet valtasi syvä onni siitä, että saa elää elämäänsä vihdoin oikein. Siksi hän haluaa sanoa sukupuoltaan pohtiville nuorille, että taakasta voi ajan myötä tulla supervoima.

Harri Saukkomaa: ”Häpeän tunne yhdistää johtajia mainekriisissä”

Harri Saukkomaa on ollut työkseen selvittämässä korkeassa asemassa olevien ihmisten julkisia kohuja ja nähnyt, mitä ihminen käy läpi joutuessaan myrskyn silmään. Viestintäyritys Tekirin perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja muistaa edelleen hurjimmat tilanteet 10 vuoden takaa.

Samu Haber: ”En halunnut paljastaa, ettei mene hyvin” 

Kansainvälisen musiikkibisnes vei Samu Haberin välillä syviin vesiin, joissa hän yritti viimeiseen asti pärjätä yksin. Kevään Mielinauha-kampanjan kasvona hän haluaa tuoda esiin, ettei avun hakemisessa ole mitään hävettävää.