Siirry sisältöön

Vamos Mieli -hanke on MIELI ry:n ja Diakonissalaitoksen Vamos Vantaan yhteishanke, jossa kohderyhmänä ovat 16–29-vuotiaat monikulttuuriset nuoret ja nuoret aikuiset. Kohderyhmä käsittää sekä maahanmuuttaneet nuoret, että Suomessa syntyneet ja kasvaneet nuoret, jotka kotikulttuurinsa tai vanhempien taustan vuoksi kokevat itsensä monikulttuurisiksi.

Tavoitteena monikulttuuristen nuorten hyvinvoinnin kehittäminen

Vamos Mieli -hankkeen tavoitteena on vahvistaa monikulttuuristen nuorten hyvinvointia ja kehittää toimintatapoja kulttuurisensitiiviseen, matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin tukemiseen. Hankkeessa nuorille tarjotaan yksilö- ja ryhmämuotoista tukea, jossa korostuu vertaistuki ja arjen mielenterveystaitojen vahvistaminen.

Nuorten kokonaisvaltaiseksi tukemiseksi hankkeessa vahvistetaan myös nuorten vanhempien ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten ja vapaaehtoisten mielenterveysosaamista. Vanhemmille järjestetään keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään mielen hyvinvoinnin teemoja ja pyritään purkamaan aiheeseen liittyviä ennakkoluuloja. Hankkeessa kehitettyjä toimintamalleja levitetään valtakunnallisesti ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Hanke on STEA-rahoittama ja toimii vuosina 2023–2025.

Jos olet kiinnostunut hankkeen toiminnasta, otathan yhteyttä hankkeen asiantuntijaan. Yhteystiedot löydät alta.