Gå till innehåll

Frid och fred i Djurskogen utbildningen ger dig redskap för att främja barnens psykiska hälsa med stöd av ett elektroniskt läromedel.
Med hjälp av Frid och fred i Djurskogen lär sig barnen färdigheter för psykiska genom roliga övningar. Barnen bekantar sig med sju djurbarn, där varje djur representerar en färdighet som de lär sig. Dessa färdigheter inkluderar vardagskompetens, självkänsla och styrkor, kroppsregler, samt känslo- och kompisfärdigheter och hanteringsförmåga.
Under utbildningen introduceras deltagarna till bakgrundsteorier om främjande av psykisk hälsa, användningen av lärplattformen och guiden för professionell. Materialet beaktar även styrdokument som Grunderna för småbarnspedagogiken och Förskolans läroplan.
Utbildningen genomförs antingen digitalt eller fysiskt på plats (2 timmar) och följs upp med ett Teams-möte (1 timme) en månad senare för att dela erfarenheter. Den omfattar två förhandsuppgifter, som finns bifogade på denna sida. Deltagarna bör ha en egen surfplatta eller dator tillgänglig under utbildningen.

Kompetensmål  

Efter utbildningen kommer du att:

  • Bli inspirerad att pröva materialet och sedan ta det i bruk i ditt eget arbete.

  • Kunna använda Frid och fred i Djurskogens lärmiljö på ett mångsidigt sätt så att barnen blir delaktiga.

  • Känna till olika sätt att stödja och stärka barnens psykiska hälsa inom småbarnspedagogik och förskola.

Utbildningensinnehåll 

  • Bakgrundsteorier om främjande av psyksik hälsa

  • Vardagskompetens, självkänsla och styrkor, kroppsregler, känslo-och kompisfärdigheter och hanteringsförmåga.

  • Hur grunderna för småbarnspedagogiken och Förskolans läroplan styr användandet av digitala redskap i småbarnspedagogiken

  • Genomgång av det elektroniska läromaterialet och introduktion av guiden för professionella

Beställ en utbildning eller delta på en utbildning!

De 2h långa digitala Frid och fred i Djurskogen utbildningarna är avgiftsfria år 2024.  Du kan också beställa utbildningen till den egna enheten. En utbildning öppen för alla, hålls i september 2024. Anmälningslänk och datum hittar du här senare. 

Ta kontakt

Anna-Lena Sahlström

Projektledare, Projektet Välmående barnfamiljer
+358 40 482 9179
fornamn.efternamn@mieli.fi