Gå till innehåll

När du lär dej att känna igen olika tillstånd i din kropp och att värdesätta den, kan det hjälpa dej att bättre ta hand om dej själv. Med hjälp av övningarna lär du dej när du behöver slappna av. Du får också tips för att lugna ner dej, när du känner dej orolig eller stressad.

Små stunder av avslappning och vila ger dej lugn och ro. Välj en avslappningsövning som passar dej och gör den dagligen för att motverka spänningar i kropp och sinne.

Avslappning genom andning

Övningen från Oiva-programmet (3 minuter) hjälper dej att slappna av när du känner stress, ångest eller irritation. Du kan utföra övningen var som helst.

Släpp taget

Övningen från Oiva-programmet tar två minuter och kan lära dej att märka hur spänningar i kroppen kan höra ihop med dina tankar eller känslor. Du kan utföra övningen var och när som helst.

Berget

Den här övningen från Oiva-programmet är bra när du känner dej splittrad och orolig. Övningen tar 3 minuter och kan utföras var som helst.

Kroppens goda sidor

Övningen från Oiva-programmet ger dej trygghet och självkänsla samt hjälper dej att acceptera din kropp som den är. Övningen tar 5 minuter och kräver en spegel och lite enskildhet.

Massera bort smärtan

Övningen från Oiva-programmet hjälper dej att slappna av, lätta på känslomässiga smärtor och förhålla dej kärleksfullt mot din kropp. För övningen behöver du fuktighetskräm, lite enskildhet och 10 minuter tid.

Lång avslappning

Övningen från Oiva-programmet hjälper din kropp och ditt sinne att slappna av helt och hållet. För att kunna slappna av helt och hållet, behöver du en lugn plats och möjlighet att lägga dej på ett mjukt underlag. Övningen tar ungefär 15 minuter.