Siirry sisältöön

MIELI Kriisikeskus Helsingin koulutettuna vapaaehtoisena autat vaikeassa elämäntilanteessa selviytymisessä.

Päivystät valtakunnallisessa MIELI Kriisipuhelimessa, nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa tai aikuisille suunnatussa MIELI Kriisichatissa. Voit tarjota myös pidempiaikaista tukea MIELI Tukisuhteessa verkossa.

Kun saat kokemusta, voit kouluttautua myös Huolituoli-vapaaehtoiseksi.

Tarjoamme merkityksellisen vapaaehtoistyön, hyvän taustatuen ja innostavan yhteisön. Saat iloa auttamisesta ja kehityt ihmisenä.

Vapaaehtoistoimintamme on hyvin tuettua: kriisityön ammattilaiset ovat apuna, työnohjaustapaamisia on kuukausittain ja jatkokoulutuksia säännöllisesti.

Toi­vom­me si­nul­ta:

  • vähintään 23 vuoden ikää
  • aitoa halua kohdata ja kuunnella
  • oma elämäsi on tasapainossa
  • perustason tietoteknisiä valmiuksia
  • halua kehittää omaa osaamista

Koulutus verkossa tai monimuotokoulutuksena – Hae mukaan!

Kutsumme osan hakijoista haastatteluun, jonka perusteella valitsemme koulutukseen osallistujat. Haastattelussa keskustelemme vapaaehtoistyön sisällöistä ja oman elämäntilanteen sopivuudesta tehtävään.

Koulutus perehdyttää valittuun tehtävään ja haavoittuvassa tilanteessa olevan ihmisen kohtaamiseen. Koulutus auttaa löytämään oman tavan toimia toisen ihmisen tukena.

Verkossa voit kouluttautua vapaaehtoiseksi MIELI Kriisipuhelimeen, MIELI Kriisichatiin ja MIELI Tukisuhteeseen

Verkkokoulutukseen on jatkuva haku ja sen voi aloittaa joustavasti. Koulutuksen voi suorittaa pääosin omatoimisesti Moodle-oppimisympäristössä. Päivystäjäksi kouluttautuva sitoutuu osallistumaan myös kasvokkaiseen lopputapaamiseen kriisikeskuksella Pasilassa.

Verkkokoulutuksen pituus on noin 10 tuntia. Se sisältää viisi perusosioita ja erikoistumisosion. Lisäksi opiskelija osallistuu ohjattuun harjoitteluvuoroon.

MIELI Kriisipuhelimen koulutus mahdollista myös monimuotokoulutuksena

Monimuotokoulutus sisältää lähipäiviä kriisikeskuksella sekä webinaareja.

Seuraava monimuotokoulutus järjestetään keväällä 2026. Verkkotyön muodoista kiinnostuneet kouluttautuvat verkkokoulutuksessa.

Täytä hakulomake MIELI Kriisipuhelimen, MIELI Kriisichatin ja MIELI Tukisuhteen koulutukseen (Webropol):


Sekasin-chatin koulutus verkossa

Sekasin-chatin päivystäjäksi voit kouluttautua kokonaan verkossa. Lisäksi opiskelija osallistuu ohjattuun harjoitteluvuoroon ennen itsenäisen päivystämisen aloitusta.

Täytä hakemus (Webropol):

MIELI Kriisikeskus Helsingin vapaaehtoisena voit tarjota tukea vaikeassa elämäntilanteessa olevalle puhelimessa, chatissa tai pidempiaikaisessa tukisuhteessa verkossa.

”Vapaaehtoisena voin tehdä jotain oikeasti tärkeää.”

– Vapaaehtoinen Kriisipuhelin-päivystäjä