Helpotus

Helpotus tai huojennus on tunne joka usein tulee, kun jokin vaikea tai haastava asia tai elämäntilanne on ohitse. Koemme paineen poistumisen, kenties pahimmat kuvitelmamme eivät käyneet toteen. Ehkä kaikki menikin parhain päin.

Helpotuksen tunteella on tärkeä rooli elämässämme, itse asiassa se on yksi tärkeimpiä tunteita hyvinvoinnin kannalta. Kaikki me koemme haastavia tilanteita ajoittain, ja stressitasomme nousee ehkä päivittäinkin. Tärkeää on kuitenkin että se myös säännöllisesti laskee, että saamme hengähtää, ehkä jakaa kokemuksiamme, tuntea rauhan tunteen kun päivän kiireet ovat ohitse, ja olla valmiita kohtaamaan ne uudelleen levättyämme. Jos keho ja mieli ovat jatkuvassa valmiustilassa, ne eivät koskaan palaudu, vaan sinnittelemme jaksamisen äärirajoilla kunnes voimat loppuvat.

On siis tärkeää palautua, levätä, päästää irti. Keinoja on erilaisia, kuten rentoutumismenetelmät, sosiaalinen vuorovaikutus, tai liikunta. Monilla on oma suosikkinsa, mutta voi olla myös hyödyksi kokeilla muita keinoja, joita löydät näiltäkin sivuilta.