Siirry sisältöön
Seitsemän Työelämän mielenterveys yksikön asiantuntijaa ryhmäkuvassa Työelämän mielenterveyden asiantuntijat

MIELI ry:n Työelämän mielenterveys -yksikkö haluaa muuttaa suomalaista
työelämää mieliystävällisemmäksi.

Kaisa Strandvall kuvattuna myymälässä Työelämän hyvinvointia rakennetaan joka päivä

Parhaimmillaan työ on mielekäs osa elämää, ylläpitää ihmisten hyvinvointia ja edistää mielenterveyttä. Se tarjoaa paitsi päivittäisen sosiaalisen ympäristön, myös mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja tavoitteitaan ja elää merkityksellistä elämää.

Kaksi miestä keskustelee toimistossa Mielenterveyden johtaminen

Johdon avoin ja kiinnostunut asennoituminen mielenterveyskysymyksiin vaikuttaa koko organisaation asenteisiin ja tapaan toimia. Mielenterveyden edistäminen työpaikalla on vaikuttavinta, kun mielenterveysosaamista lisätään aktiivisesti ja koko organisaatio ylimmästä johdosta työntekijöihin on siihen sitoutunut.

Askel kerrallaan kohti parempaa työhyvinvointia

Kiirettä, sairauspoissaoloja, kuormitusta ja virheitä – työpahoinvointi näyttäytyy monina merkkeinä, ja pääsääntöisesti ongelmien hoitaminen on aina niiden ennaltaehkäisyä mutkikkaampaa ja kalliimpaa. Mistä siis eväitä ongelmien ennaltaehkäisyyn ja työhyvinvoinnin kehittämiseen?

Ihmisiä istuu tietokoneen äärellä

Työelämä on murroksessa – kuinka säilyttää työhyvinvointi?

Elämme työelämän murrosaikaa, ja yhä useampi ja nuorempi sairastuu työuupumukseen. Samaan aikaan on hyvä muistaa, että työ on itsessään myös voimavara ja tärkeä mielenterveyden vahvistaja.