Gå till innehåll

Må bra-handen

Pris:
10 € / 8 st. €
Publicerad:
2022
Upplaga:
1.
Storlek:
50 x 70 cm

Med tanke på psykisk hälsa och en fungerande vardag är det viktigt att uppmärksamma följande fem delområden: sömn och vila, näring och måltider, känslor och gemenskap, rörelse samt lek och kreativitet. I Må bra- handen representerar varje finger ett av delområden. Handflatan i mitten representerar de personliga värderingarna och vardagens rytm.

Med hjälp av handen kan man studera hur de olika delområden förverkligas och hur det är i förhållande till varandra.  Handen hjälper också att förstå, hur de egna valen påverkar den psykiska hälsan. Hur har de olika delområden förverkligats idag eller på senare tid? Vilka delar är i skick, vilket område skulle behöva en förändring? Finns det något delområde som betonas för mycket eller finns det ett område som har glömts bort? Med hjälp av handen kan man identifiera faktorer som bidrar till välmående i vardagen.

Affischen med Må bra- handen kan användas på rådgivningen, inom småbarnspedagogiken och inom familjearbete tillsammans med barn och familjer. Affischen kan också användas av professionella som funderar på sin val i vardagen och som underlag för diskussioner i arbetsgemenskaper.

I Augusti kan du köpa affischen i nätbutiken.