Anna hyvän kiertää

Monella meistä on paljon annettavaa, lähipiirille, ystäville, tuttaville, naapurille. On aikoja elämässä jolloin elämänpiirin laajeneminen on luonnollista. Koti ja perhe ei ehkä enää vaadi niin paljon aikaa. Voi olla kyseessä tauko töistä tai muista velvollisuuksista. Tai ehkä jopa halu löytää uutta sisältöä elämään ihan erilaisen tekemisen kautta.

Osallistuminen antaa iloa elämään

Osallistuminen yhteisön toimintaan ja antaa meille tunteen siitä, että tekemisellämme on merkitystä, olemme osallisia ja tärkeitä. Vapaaehtoistyö tarjoaa mahdollisuuden henkistä rikkautta ja iloa tuottavaan toimintaan. Tutkimusten mukaan näin todella on. Kun annamme hyvän kiertää, saamme siitä itsekin hyvän mielen. Vapaaehtoistyössä oppii myös uusia taitoja ja tutustuu uusiin ihmisiin.

Kokemus tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä, siitä että tekee merkityksellistä työtä, tuottaa hyvinvointia.
– Erityisasiantuntija Jukka Valkonen (MIPA-tutkimushanke 2015 –2018)

Tapoja hyvän tekemiseen ja vapaaehtoistyöhön on monia. MIELI ry:n vapaaehtoistoiminnassa edistät mielen hyvinvointia. Toiminnassamme on mukana lähes 4000 vapaaehtoista monissa eri tehtävissä. Yli 50 paikallista mielenterveysseuraa ympäri Suomea edistävät mielenterveyttä ja tekevät ongelmia ehkäisevää vapaaehtoista mielenterveystyötä. Tule mukaan!

Lue lisää